Nincs túl az életveszélyen

2024.05.05. 13:11

Tragédia a cirkuszban - Mentőhelikopter szállította kórházba a soproni balesetben súlyosan megsérült férfit

Szombaton este érkezett a hír, hogy a Sopronban vendégszereplő Richter Flórián cirkusz előadásán egy nézőt súlyos, életveszélyes sérülések értek, mentőhelikopter szállította őt a kórházba.

Kisalföld.hu

Fotó: Szalay Károly

Az esettel kapcsolatban a cirkusz egy rövid közleményt adott ki, még szombaton este, amelyről ITT>> írtunk.

Miután a szombati előadáson több tucat ember volt, néhány szemtanúval sikerült lapunknak felvennie a kapcsolatot. 

Egyikük elmondta, hogy az előadás alatt az egyik artista szaltót ugrott, viszont az a légtornász, aki vele szemben állt nem tudta elkapni, ezért lezuhant a hálóba. Miután a háló nem volt megfelelően rögzítve, a cölöp elengedett és teljes erőből a közönség soraiba csapódott, és eltalálta az egyik nézőt. Sajnos a középkorú férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopter szállította őt kórházba. Lapunk értesülései szerint a sérült nincs túl az életveszélyen, jelenleg is lélegeztetőgépen van.

Fotó: Szalay Károly

A másik szemtanú elmondása szerint a balesetet követően a műsort nem, viszont  a produkciót megszakították. - Pillanatok alatt összeszedték a műsorszám kellékeit és indult a másik. A baleset súlyosságáról nem informáltak bennünket. - Én a kislányommal a finis előtt kimentem, mert szegény nagyon megijedt attól, ami történt. Amikor kimentünk ott volt a mentő, úgy láttuk, hogy épp a mentőhelikopterre várnak. Nem bámészkodtam, hanem próbáltam a kislányommal mihamarabb elhagyni a helyszínt. Akkor még nem láttam a helikoptert és nem tudom, hogy ezt követően pontosan mi történt - mondta. Még hozzáfűzte, hogy évek óta járnak cirkuszba és tapasztalata szerint az elmúlt években semmi nem változott, több dolog van, ami balesetveszélyes, ezért nem is szívesen járnak, de a gyerekek szeretik.

Vasárnap a cirkusz a baleset ellenére megtartotta a tervezett előadásokat. Úgy tudjuk, hogy azt a produkciót, amelyben a balesetet történt levették a műsorról, így azt most nem láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában